Nieuws

De Anti-terreurbak

Anti-terreurbak. Dat zou zomaar eens het woord van 2017 kunnen worden. De loodzware kist gevuld met zand en planten, die moet voorkomen dat gemotoriseerde onverlaten met volle vaart het terras op kunnen denderen.
De anti-terreurbak kunt u een leuke kleur geven, voorzien van een tekst of u maakt er een leuke graffiti bak van.
Laat uw inspiraties de vrije loop om er iets moois van te makken.

Hoekman Houtindustrie

Professionaliteit zit hem in de details.
Als organisatie zijn we altijd bezig om zaken te verbeteren in het voordeel van onze opdrachtgevers. Van nature uit proberen we innovatief te denken en te handelen.
Dit merkt u in de wijze waarop we met u omgaan, maar ook in de wijze hoe onze producten in elkaar zitten, doen we dit niet dan kunt u ons daar altijd op aanspreken; voor, tijdens en na de geleverde diensten.
Daarom heeft Hoekman Houtindustrie een geautomatiseerde kistenlijn en een nieuwe spijkermachine ontwikkeld. Hierdoor worden de spijkers beter verdeelt, wat als voordeel heeft dat de spijkerverbindingen nog beter zijn en de lijm nog beter zijn werk doet. Zo kunnen we de  kwaliteit beter waarborgen. De kistromp is extra verstevigd met twee of zes schoren. Uniek zijn de zware midden klampen 95 x 45  mm.
Nu wordt eiken kant- en onderplanken gebruikt in plaats van hardhout in verband met duurzaam bosbeheer, dat staat bij ons hoog in het vaandel.
Het gebruik van eikenhout heeft onder vochtige omstandigheden een langere levensduur.  Verder zijn de kisten aan de binnenkant nog beter afgerond en worden er tellerkopschroeven gebruikt om beschadiging aan het product te voorkomen. De nieuwe kist is geschikt voor stapelhoogtes van 6 kisten of meer. De kisten zijn standaard geschikt gemaakt voor zuig- en drukwanden, die zorgen voor een gedoseerde luchtcirculatie.

Nog even PEFC in het kort:
PEFC is een wereldwijd non-profit, onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd en het zorgen voor de consument nu en later is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Wij kijken niet alleen naar het nu, maar vooral ook naar de toekomst. Op een verantwoordelijke en milieuvriendelijke wijze dat is wat we doen.

EPV:


De EPV blijft onverminderd achter de claim van het LCA-rapport staan dat de houten pallet minder milieubelastend is dan een kunststof pallet.

De EPV reageert op het artikel in Houtwereld van 21 maart 2016 "LCA-claims houten pallets ontkracht" en het artikel van 22 maart 2016 in Nieuwsblad Transport "Kunststof en Hout. Nieuwe studie: Houten pallets niet beter voor het milieu".

Persbericht EPV 25 maart 2016: Milieuvoordelen van houten pallets ten opzichte van kunststof ongewijzigd

De Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV) blijft onverminderd achter de claim van het LCA-rapport staan dat de houten pallet minder milieubelastend is dan een kunststof pallet.

Om tegenwicht te bieden aan de vaak onjuiste berichtgeving over de houten emballage en palletindustrie, heeft de EPV in 2014 een LCA (Life Cycle Analysis) door het onderzoeksbureau NIBE laten uitvoeren naar de milieubelasting van de houten pallet in vergelijking tot de kunststof equivalent. In het kader van de onderzoeksbetrouwbaarheid heeft de EPV de kunststof verpakkingen industrie bij de totstandkoming van deze LCA om informatie en medewerking gevraagd. Ook brancheorganisatie NRK Verpakkingen (NRK) is benaderd maar NRK (en daarmee haar leden) hebben onvoldoende medewerking verleend.

Na een zorgvuldig uitgevoerd onderzoek concludeert NIBE dat de houten pallet tot 25% minder milieubelastend kan zijn dan een kunststof pallet. De EPV heeft deze resultaten sindsdien breed uitgedragen.

De uitkomsten van het LCA-rapport van NIBE en de communicatie-uitingen van de EPV waren voor NRK aanleiding een second opinion door CE Delft te laten uitvoeren. Op basis hiervan uit NRK kritiek op de LCA ten aanzien van de onderzoeksmethodiek en gebruikte aannames. Daarnaast stelt NRK dat de EPV onterecht claimt dat de houten pallet minder milieubelastend is dan een kunststof pallet. De onderzoeksinstituten NIBE en IVAM (peer review) hebben de kritiekpunten van de second opinion en NRK inhoudelijk weerlegd en aangegeven onverminderd achter de resultaten van de LCA te blijven staan. De EPV ziet geen reden om de resultaten uit het rapport in twijfel te trekken.

Met de LCA is de kracht van hout op objectieve en wetenschappelijke onderbouwde wijze bevestigd. Hout is de meest verantwoorde en milieuvriendelijke grondstof voor verpakkingen die er bestaat. Het is sterk, duurzaam, eeuwig hernieuwbaar en vele malen te hergebruiken.