Aardappelkisten

Grote hoeveelheden aardappels vervoert u eenvoudig met stevige, duurzame aardappelkisten. Onze aardappelkisten worden gemaakt van vuren-, lariks- en eikenhout uit duurzaam beheerde bossen en worden verstevigd met gegalvaniseerde bevestigingsmaterialen. 

Een aardappelkist is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan geheel op maat gemaakt worden. De kisten worden geleverd met geschaafd hout en zijn leverbaar met een zwart schrijfvlak en opdruk. Klik op de kist van uw keuze en vraag een offerte aan: geheel vrijblijvend en binnen 24 uur in huis. 

 • Standaard maten en aardappelkisten op maat
 • Sterke, duurzame manier om aardappels te vervoeren
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Het assortiment Aardappelkisten

Voordelen Hoekman Houtindustrie

 • Grote voorraad nieuwe en gebruikte pallets
 • Fruit- en groentekisten, stellingvlonders en opzetranden
 • Alle producten op maat te maken
 • Producten op voorraad binnen 1 dag geleverd
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Hoekman Houtindustrie

Afmetingen aardappelkisten

In ons assortiment hebben wij diverse aardappelkisten met standaardafmetingen. Dit zijn de meest verkochte kisten. De specificaties hiervan hebben wij in onderstaande tabel uiteengezet, zodat u snel kunt zien welk hout er gebruikt wordt voor de aardappelkist, of dit hout PEFC-gecertificeerd is en of er gebruik gemaakt wordt van gegalvaniseerde bevestigingsmaterialen.

Afmetingen aardappelkisten:
L x B x H
Gebruikte houtPEFC-gecertificeerdGegalvaniseerde bevestigingsmaterialenOp maat te maken?Direct naar de aardappelkist 
1196 x 1596 x 1233 mmVuren en eiken
Ook mogelijk: lariks
JaJaJaVrijblijvende offerte
1196 x 1596 x 1255 mmVuren en eiken
Ook mogelijk: lariks
JaJaJaVrijblijvende offerte
1196 x 1596 x 1196 mmVuren en eiken
Ook mogelijk: lariks
JaJaJaVrijblijvende offerte
1070 x 1070 x 1360 mmVuren en eiken
Ook mogelijk: lariks
JaJaJaVrijblijvende offerte

Specificaties van de aardappelkisten

Een aardappelkist van Hoekman Houtindustrie is een duurzame oplossing voor het vervoeren en opslaan van aardappelen. De specificaties van onze houten aardappelkist op een rij:

Duurzaam en sterk

Onze aardappelkisten worden gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Wij kiezen voor PEFC-gecertificeerd vuren-, lariks- en eikenhout, omdat deze houtsoort zeer sterk is. De kist is daardoor prima stapelbaar en gaat bovendien jarenlang mee. De kistromp is gemaakt van vuren, voor de onder- en kopplanken wordt eiken gebruikt.

Personificatie

De aardappelkist wordt aan de voorzijde voorzien van een zwart vlak. Dit vlak kunt u gebruiken om op te schrijven. Eventueel kunnen we de kist voorzien van uw naam, een logo, een jaartal of automatische nummering.

Constructie

Het hout wordt allereerst geschaafd, waardoor er geen scherpe randen en hoeken aanzitten. Dit maakt de kist eenvoudig schoon te maken. Het hout wordt aan elkaar bevestigd met gegalvaniseerde spijkers, hoekijzers en watervaste constructielijm. De hoekijzers worden bovendien in het hout gefreesd, zodat de aardappelen niet beschadigen. De aardappelkist is aan de zijkanten voorzien van een schoor, wat de kist stevigheid biedt. De schoren worden afgeschuind, zodat er geen aardappelen blijven hangen wanneer de kist geleegd wordt.

Een aardappelkist met zuigwand voor een optimale luchtverdeling

Uw aardappelkist kunnen wij voorzien van een zuigwand. Hierbij zorgen wij ervoor dat de kieren tussen de planken verspringen. Dit voorkomt dat er valse lucht wordt aangezogen. De versprongen kieren zorgen ervoor dat lucht iedere plek in de aardappelkist kan bereiken. 

ISPM-15 behandeling (Heat Treatment)

Met onze aardappelkisten kunt u aardappelen wereldwijd exporteren. Iedere aardappelkist voorzien wij van een HT-behandeling. Hierbij wordt het hout verhit, zodat er geen bacteriƫn en/of organismen via het hout naar andere landen kunnen worden verspreid. Zo wordt de verspreiding van plagen en parasieten voorkomen. Door de Heat Treatment voldoen onze aardappelkisten aan de ISPM-15 norm.

Klantenservice

Heeft u vragen over onze aardappelkisten? Neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag. Bel met 0548 515 771 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Heeft u een vraag?

Bedankt voor uw bericht.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met vriendelijk groet,
Team Hoekman Houtindustrie

Sluit bericht

Contactgegevens

 • Hoekman Houtindustrie
 • Spinnerstraat 19
 • Postbus 148
 • 7461 TV Rijssen (NL)